דאן-טיין. הרה. - המפתח לשיפור יכולות פיזיות ומנטאליות / גרשון קום

המפתח לשיפור יכולות פיזיות ומנטאליות: דאן טיין Dan-Tien , הרה Hara / גרשון קום
מאמר שלי בנושא זה, פורסם גם בפורטל הרפואי "דוקטורס". הקישור כאן למטה.
יש שם במעמקי הבטן, של כל אחד מאיתנו, הרבה מעבר למה שרואים בצילומי הרנטגן והאולטרה-סאונד. מעין חדר בקרה והכוונה משוכלל - של מערכות פיזיות ונפשיות, שלא ניתן לראייה אך אפשר לחוש ואף להשתמש בו. אנשי המזרח כינו זאת: דאן טיין או הרה.
מטבעות הלשון: "יש לי תחושת בטן שהצלחתי במבחן", או "יש לי פרפרים בבטן מרוב התרגשות", וגם הנאמר בעת כעס: "יש לי עליך בטן מלאה" - מרמזות על קיומו של : הדאן טיין , הרה.
הסברים מפורטים בהמשך מתחת לתמונה.

רעיון הדאן טיין אינו מוחשי ולכן מתקבל לעיתים בספקנות. אך אדם המוכן להכיר ברעיון קיומו של הדאן טיין ייווכח בעובדה, שלאזור זה יכולת להעצים ולשפר את תפקודינו הפיזי והמנטאלי.
על פי כתבים סינים עתיקים - משמעות המילה דאן היא :תרופת האלמוות. והמילה טיין משמעותה: מקום. כלומר: מקום תרופת האלמוות. בתקופה מאוחרת יותר המושג ניתפס כ"נקודת האחד"; הכוונה לאיחוד גוף - נפש. אמצעי להשגת שלמות הוליסטית - להיטיב את איכות חייו של האדם.

בכתבים היסטוריים מתקדמים יותר, הדאן טיין מוגדר "כמקום הטוב ביותר בגוף". תרגום המשקף התפקחות בתפישתו של האדם, שהבין שלא ניתן להשיג חיי נצח, אך ניתן ליצור חיים איכותיים בהווה - מתוך מודעות לרעיון הדאן טיין.

על פי רוב התיאוריות, מזוהים בגופינו שלושה מוקדי דאן-טיין. ראו בשרטוט משמאל. המוקד
שהוא ענייננו כאן, מזוהה כאזור הבטן התחתונה.


קיימות מספר גרסאות לגבי מיקומו המדויק של המרכז האנרגטי דאן טיין - בבטן התחתונה. אישית, מקובלת עלי גישתו של כריסטופר מרקט שכותב (מרקרט כריסטופר, דאן טיין, אור עם, 2000.): "הדאן טיין נמצא באזור הבטן התחתונה, ומקומו המדויק משתנה מאדם לאדם".

בהיבט הפיזי  -הבטן התחתונה היא אזור הדאן טיין העיקרי בהיותה מהווה מרכז משקל הכובד של גופינו ונקודת ציר תנועתי, ולכן מקלה ומייעלת את כל הקשור להיבט התנועתי.

בהיבט המנטאלי  - היכולת להשקיט "רעשים" ולהאזין לתחושות הדאן טיין הפנימיות לגבי סיטואציה זו או אחרת תגרום לנו לקבל החלטות נכונות וחכמות יותר אם כי במחיר ויתור על האגו השואף להשמיע קולו ולהיות תמיד צודק עכשיו ובזה הרגע.

ניתן לתקשר עם אזור הדאן טיין שבהווייתנו -למען רווחתנו הפיזית והנפשית בעזרת שלושה אמצעים זמינים: תנועה, נשימה, חשיבה.

א. תנועה: ראיית האגן כיוזם תנועה יומיומית שגרתית; מעצם היותו ממוקם בנקודת מרכז בגופינו ולכן יכולת הנעה של הגוף. רעיון זה יצור תנועה עוצמתית ויעילה ללא מאמץ.
כמו כן הפניית ההרה , הדאן טיין - לכיוון אזור פעולת הידיים לענין כזה או אחר, יסייע לאפקטיביות הפעולה.


ב. נשימה: נשימה נכונה מסייעת לתקשר עם הדאן טיין. רעיון זה נסיק על דרך השלילה מתוך שני מקרים.
1. במצב סטרס - הנשימה תהיה מהירה, לא סדירה - ויתכן שהנשימה תיעצר לרגע. יש להימנע מסגנון נשימה זה !
2. אדם שאינו מודע לגופו ואינו עוסק בפעילות ספורט או כל פעילות אחרת שאמורה להניע אנרגיה יפתח נשימה רדודה. נימנע מסגנון נשימה זה.

ג. חשיבה: ניישם את הצו - "דבוק בדברים המהותיים - רוקן פסולת תודעתית". הכוונה בעיקר לשתי נקודות:
1. הקשבה לתחושות הבטן -הדאן טיין, הקול הפנימי שמהווה חלופה ל"זעקות" האגו שדורש להחצין את עצמנו, להפגין את יכולתנו החומרית ולהתהדר באין סוף תארים.
2. ניישם גישה פרקטית יומיומית למען הזולת, למען המרחב ולמען עצמנו. אל לנו להתעכב ולהתחפר בתחושות נקמה, שנאה, יהירות - שהחיים מזמנים לנו פה ושם.

כריסטופר מרקט כותב במחקרו: "…כאשר אנשים מגלים את סוד הדאן טיין כל מחשבותיהם ומעשיהם מתמלאים משמעות  …אנו נמצאים בקשר עם עולמנו הפנימי והחיצוני כאחד ויודעים כיצד ליצור הרמוניה בין השניים… כשאיננו ממוקדים בדאן - טיין, כל דבר הופך למאמץ...".

נקודת השפעה / צובו C.V.6 על מרידיאן ה- C.V


המאמר פורסם גם בפורטל הרפואי
דוקטורס.
 

לעוד מאמרים לחצו על התגיות כאן למטה.

 👈  GershonKum@