שלושה טיפים למניעת פציעות באזעקות במעבר משינה לתנועה/ גרשון קום

שלושה טיפים למניעת פציעות באזעקות במעבר משינה לתנועה / גרשון קום

אזעקות באמצע הלילה גורמות לנו למעבר מהיר מידי ומסוכן משינה - עמוקה להליכה - מהירה לממ"ד; מה שמגביר את הסיכויים להפצע בצורה משמעותית.

זיכרו: אור, רגליים, מרכז הכובד של הגוף.

הנה שלושה טיפים פשוטים ומשמעותיים כיצד להמנע מפציעות בסיטואציה הזו?

1. אור. לא להתפנות לממ"ד מהמיטה במצב חשכה בחדר. מה לעשות? מתכוננים מראש! בזמן שכיבה במיטה לפני ההרדמות, לתרגל שליחת היד לעבר מפסק האור. לוודא שבמצב שכיבה - אתם יודעים במדויק את מיקום מפסק החשמל. כך שבזמן אזעקה באמצע הלילה, כל שנותר לכם, זה לשלוח את הזרוע בקלות להדליק את האור ללא קשר - עין בכדי לראות ולזהות מכשולים במסלול היציאה לממ"ד. תתאמנו על זה מספר פעמים. 

2. שמיכה חוסמת רגליים. בעת האזעקה תקפידו להסיט את השמיכה בצורה מלאה והחלטית לצד, כך שהרגליים יהיו חופשיות לנוע ולנהל את תהליך המעבר המהיר משכיבה לעמידה - שמטבע הדברים מתבצעת בבהילות. שמיכה שלא מוסטת בצורה מלאה לצד, עלולה להכשיל את אחת מהרגליים ולגרום לנפילה בעת העמידה. תתאמנו על זה מספר פעמים.

3. תנמיכו את נקודת מרכז כובד - הגוף, לשמירה על שיווי המשקל. מדוע ואיך? זאת משום שמעבר מהיר משכיבה (שינה עמוקה) להליכה - מהירה לממ"ד עלול לגרום לסחרחורת קלה, איבוד שיווי משקל, נפילה ופציעה. לכן, באווירת הבהלה של האזעקות המייללות ברקע,  מומלץ ללכת לממ"ד בצורה שפופה, בכדי להנמיך את נקודת מרכז - הכובד של הגוף; מה שעשוי למנוע איבוד שיווי משקל, נפילה ופציעה. תתאמנו על זה מספר פעמים.

תתאמנו ותתרגלו את זה, כך - שברגע אמת, כשפעילות הגוף היא ספונטנית (Sympathetic nervous system( , הוא ידע מה לעשות.

 אני מצרף ליותר מתעניינים/ות, הפניה למאמר קצר: על מה ניתן לעשות כשגרת יומיום בכדי להפחית פציעות במצב טראומה מפתיע. לעיון במאמר לחצו 👈 כאן

לשאלות ויצירת קשר 👈 GershonKum@